نکاتی برای اصلاح خاک های گچی

مقدمه وقتی از نوع خاک حرف می زنیم، معمولا به خاک با ph   بالا یا پایین، خاک قلیایی یا اسیدی، خاک رس و خاک شنی اشاره می شود. البته از عباراتی به نام خاک آهکی، گچی، یا خاک رسی آهکی نیز استفاده می شود. خاک های آهکی بسیار رایج هستند. اما خاک گچی چیست؟   […]

تاثیر کود سیلیکات پتاسیم بر عناصر مغذی موجود در خاک و سیلیکون برای گندم در زمستان (در فضای باز)

 مقدمه گندم یکی از مهمترین محصولات غذایی در جهان امروز است. مواد مغذی موجود در خاک یکی از مهمترین عواملی است که عملکرد و کیفیت گندم را تحت تاثر قرار می دهد. در سال های اخیر به دلیل مصرف غیرمعقول یا کم کود در تولید گندم، خاک سفت شده و عناصر مغذی خود را از […]

مسیرهای حرکت کلسیم به سمت آوند چوبی

قسمت دوم امکان ترمودینامیکی و جنبشی انتقال کلسیم (Ca2+)  به آوند چوبی منحصراً از میان سلول های اندودرمی ایده انتقال کلسیم به آوند چوبی بر اساس انتقال انحصاری از میان سلول‌های اندودرمی مستلزم وجود کانال‌های کلسیمی (Ca2+) غشای پلاسمایی کافی در سمت کورتکس و انتقال‌دهنده‌های خروج کلسیمی کافی(Ca2+) در سمت استوانه مرکزیِ،  نوار کاسپاری برای […]

مسیرهای حرکت کلسیم به سمت آوند چوبی

قسمت اول خلاصه کلسیم یک ماده غذایی ضروری برای گیاهان است . این عنصر از خاک به وسیله سیستم ریشه،، جذب و از طریق آوند چوبی به اندام هوایی گیاه منتقل می گردد. ریشه هم باید کلسیم  را به آوند چوبی برساند،و هم نیاز سلول های ریشه به کلسیم ستوپلاسمی را  برطرف کند تا  سیگنال […]

تکنولوژی استفاده از پهپاد در صنعت کشاورزی

استفاده از پهپادها تقریبا در هر بخشی از اقتصاد و بخصوص صنعت کشاورزی با سرعت زیادی در حال رشد است. بر اساس برخی گزارش ها، احتمالا در سال 2024 میزان استفاده از پهپاد در این صنعت به 4.8 میلیارد دلار برسد. معمولا از اطلاعات جمع آوری شده توسط پهپادها در مزارع برای تصمیم گیری های […]

محلول پاشی کود باعث افزایش تولید پنبه می شود

  محلول پاشی فسفر، روی و بور باعث افزایش تولید پنبه می شود.   پنبه حقیقتا یکی از مهم ترین فیبرهای طبیعی و منبع روغن و پروتئین در جهان است. تولید اقتصادی آن عمدتاً به شیوه های مدیریتی بستگی دارد. به دلیل اهمیتی که پنبه در دنیا دارد به “طلای سفید” معروف شده است. چرا […]

نقش گلایسین بتائین و پرولین در ارتقای سطح مقاومت گیاهان در برابر تنش های محیطی

  گلیسین بتائین (GB) و پرولین دو اسمولیت آلی اصلی هستند که در انواع گونه‌های گیاهی در پاسخ به تنش‌های محیطی مانند خشکی، شوری، دمای شدید، اشعه ماوراء بنفش و فلزات سنگین انباشته می شوند. اگرچه نقش واقعی آنها در تحمل اسمولیت گیاه همچنان جای بحث دارد، اما تصور می‌شود هر دو ترکیب بر یکپارچگی […]

مهم ترین بیماری های درخت پسته

  از مهم ترین بیماری های پسته می توان به بیماری صمغی، نماتد و پوسیدگی ریشه اشاره کرد که در ذیل به آنها اشاره می نماییم.   بیماری گموز درخت پسته یکی از مهم ترین بیماری های پسته، بیماری گموز پسته است. متاسفانه وقتی علائم بیماری را در قسمت های بالایی درخت پسته می بینید […]

استراتژی های سازگاری با سرما در گیاهان

نقش نوظهور اپی ژنتیک و پروتئین های ضد یخ به منظور مقاوم کردن گیاهان در برابر سرما استرس ناشی از سرما بر رشد و عملکرد گیاهان، تاثیر منفی دارد. گیاهان تحت تاثیر دمای پایین در نقاط جغرافیایی مختلف رشد می کنند. تنش سرمایی شامل مجموعه ای از تنش های ناشی از سرمازدگی و یخ زدگی […]

تاثیر استفاده از کلسیم بر کیفیت وزمان نگهداری سیب

کلسیم یکی از عناصری است که در تشکیل دیواره سلولی و باعث استحکام آن میگردد. یکی از دلایل خم شدن ساقه گیاه و کاهش کیفیت میوه ها کمبود کلسیم در آن است . همچنین کلسیم در رشد دانه گرده، فعال کردن تعدادی از آنزیمها و بزرگ شدن سلول نقش بسزایی دارد. از دیگر نقش های […]

مبارزه با بیماری اسکب معمولی سیب زمینی با استفاده از گوگرد

نقش سولفور و سیستم های آبیاری در جلوگیری از گسترش اسکب معمولی سیب زمینی   سیب زمینی برای اولین بار در سالهای 1920 میلادی وارد سودان شد. در حال حاضر، منطقه زیر کشت این منبع غذایی ارزشمند در خارطوم، رودخانه نیل و مناطق شمالی بالغ بر 25000 هکتار است. سیب زمینی یکی از محصولات کشاورزی […]

کارآمدی قارچ کش های مختلف جهت کنترل سفیدک پودری در خیار سبز

خیار سبز یکی از محصولاتی است که در مقیاس بسیار گسترده ای مورد کاشت قرار میگیرد. این گیاه به صورت خام مصرف میگردد و حاوی ویتامین های B و C  است . اما بیماری های زیادی متوجه این گیاه است که سفیدک پودری یکی از آنها می باشد که خسارات جبران ناپذیری به بار می […]

سفیدک پودری چیست؟

سفیدک پودری یکی از شایع ترین بیماری گیاهی است که به راحتی قابل پیشگیری  است. اگر علائم این بیماری به موقع تشخیص داده شود، درمان آن با روش های مختلفی امکانپذیر است. شکل ظاهری برگ در بیماری سفیدک پودری، سفید رنگ شده و حالتی مشابه پاشیده شدن آرد بر روی برگ به وجود می‌آید و […]

شاخص شوری کود

تعریف کود شیمیایی به طور کلی هر ماده‌ای که به تقویت و حاصلخیزی بستر گیاه کمک کند، کود نامیده می‌شود. کود شیمیایی به صورت صنعتی تولید می شوند تا اساسی ترین مواد مفید و مغذی که برای رشد گیاهان لازم هستند را فراهم کنند. کودهای شیمیایی یا معدنی، مکمل های کشاورزی هستند که مواد مغذی […]

پوسیدگی گلگاه در گوجه فرنگی

پوسیدگی گلگاه گوجه فرنگی یکی از مشکلات شایع در باغ هاست که دو علت اصلی دارد: کمبود کلسیم و/یا آبیاری نامنظم. این مشکل ممکن است برای فلفل، بادمجان و خیار هم رخ دهد و که علت آن در نبود قارچ یکی از دو علت نامبرده می باشد. اگر گیاهی که این بیماری را دارد با […]

تیوسولفات پتاسیم – کود مایع پتاسیم و گوگرد مناسب کشت پنبه

چکیده KTS یک کود مایع حاوی 25 درصد پتاسیم و 17 درصد گوگرد است. این محصول اوایل دهه نود میلادی به وجود آمد و در حال حاضر ایالات متحده تولید میگردد و در مناطقی از آمریکای شمالی و جنوبی ، استرالیا و خاورمیانه که پنبه کشت میشود توزیع میگردد. KTS در کود های استارتر به […]

کود های هوشمند

کود ها یکی از فاکتورهای حاصلخیزی و افزایش بهره وری در کشاورزی هستند. در روش های متعادل کودپاشی هم از کود های میکرو استفاده میشود و هم از کودهای ماکرو (NPK). اما کودپاشی غیر علمی و نامتعادل خود میتواند باردهی محصول را کاهش داده و باعث آسیب رسیدن به خاک و منابع آبی گردد. برای […]

10 تکنولوژی برتر کشاورزی سال 2022 (قسمت دوم)

5- کشاورزی دقیق تخریب محیط زیست به دست انسان نیازمند ارائه راه حل های پایداری است که باید توسط صنایع مورد اجرا قرار گیرد. پایداری در کشاورزی به استفاده از روش های سازگار با محیط زیست که تاثیر صفر یا حداقل منفی دارند، برمیگردد. مثالی که در این مورد میتوان ذکر کرد SSCM مدیریت محصول […]

10 تکنولوژی برتر کشاورزی سال 2022 (قسمت اول)

نوآوری و رشد تکنولوژیک در زمینه اتوماسیون مزرعه ، کشاورزی دیجیتال و اقتصاد پایدار به سرعت در حال پیشرفت است. روش های نوظهور در این رشته باعث بروز سیستم های هوشمند مزرعه داری، استفاده بهینه از منابع و زمان و حتی کاهش دور ریز محصولات شده است. اینترنت اشیاء (IoT)، بینایی رایانه ای و هوش […]

مدیریت آب در کشاورزی در جهت افزایش بهره وری

مهم ترین چالشی که در کشاورزی و مدیریت آب با آن روبرو هستیم بهبود کارآیی منابع آبی و پایداری آن منابع است. این هدف از سه طریف محقق میگردد: الف) افزایش میزان کشت در سطح آبیاری شده، ب) کاهش هدررفتگی آب از طریق تبخیر خاک، ج) استفاده بهینه از ذخایر آبی در خاک (اجرای plant […]

چقدر با مفهوم اقتصاد کشاورزی آشنایید؟

اقتصاد کشاورزی شاخه ای از علم کشاورزی است که به بررسی فرایندهای تولید، مارکتینگ و مصرف منابع طبیعی و کمیاب در کشاورزی میپردازد. منظور از منابع کمیاب، منابع طبیعی محدود کشاورزی هستند که برای رفع نیاز جامعه در دسترس می باشند. زیرا همیشه بخش محدودی از منابع طبیعی جهت کشاورزی و بهره برداری در اختیار […]

کاربرد کیتوسان در کشاورزی

در سالهای اخیر، نوآوری هایی در حمایت از محیط زیست به وجود آمده اند که به جای آفت کش های شیمیایی برای کنترل بیماریهای گیاهان مورد استفاده قرار میگیرند. راه هایی مثل استفاده از ترکیبات شیمیایی نظیر کیتوسان. کیتوسان یک مشتق استیل زدایی شده از کتین است که به صورت طبیعی در پوسته سلول قارچ […]

افزودن سیلیکات پتاسیم در آب، مقدار سیلیس در برگ گیاه را افزایش داده و بر صفات مورفولوژیکی گیاهان گلدار که در بستر پیت ماس رشد کرده اند اثر میگذارد

سیلیس (Si) یک ماده مغذی مفید است که اثرات تنش های زیستی و غیر زیستی را درگونه های گیاهی کاهش میدهد. تحقیقاتی که در گذشته در مورد اثرات سیلیس بر گیاهان گلدار که در گلدان رشد میکنند انجام شده بود، یا در مورد چند گونه گیاهی محدود بود یا در محیط هیدروپونیک اجرا شده بودند. […]

کود دهی فصل سرد

مقدمه قبل از گذراندن دوره خواب زمستانی با استفاده از کود در اواخر پاییز ، باغ خود را سالم نگه دارید. این زمانی است که گیاهان فصل سرد از تنش های تابستانی مانند خشکسالی ، گرما و بیماری بهبود می یابند و باغ ها می تواند ذخایر کربوهیدرات را در ساقه ها و شاخه ها […]

چرا کود “NPK”

با ایستادن در راهرو کود یک باغ یا مزرعه ، با مجموعه ای گیج کننده از گزینه های کود مواجه می شوید ، بسیاری از آنها دارای یک سری سه عددی مانند 10-10-10 ، 20-20-20 ، 10-8-10 و بسیار ترکیبات اعدادی دیگری نیز هستند. شاید از خود بپرسید: این اعداد روی کود به چه معناست؟ […]

خاک حاصلخیز

خاک بیشتر سطح زمین را با یک لایه نازک می پوشاند ، ضخامت آن از چند سانتی متر تا چند متر متغیر است. خاک از مواد معدنی (ذرات سنگ و معدنی) ، مواد آلی (گیاهان و حیوانات در حال پوسیدگی) ، گیاهان و حیوانات زنده (بسیاری از آنها میکروسکوپی) ، آب و هوا تشکیل شده […]

راههای دستیابی به خاک غنی از مواد آلی

افزایش محتوای مواد آلی خاک یکی از موثرترین ابزارها جهت بهبود کیفیت خاک است. مواد آلی از تجزیه بقایای گیاهی و جانوری توسط ارگانیسم های طبیعی خاک مانند کرم های خاکی ، اکتینومایست ها یا باکتری ها ، قارچ ها حاصل می شود. غنی ترین فرم مواد آلی ((هوموس)) است که پس از تجزیه گسترده […]

نقش کود – بخش سوم

چگونه گوگرد و گچ خاک سدیم را بازیابی می کند؟ گوگرد خالص گوگرد خالص در خاک به سولفات تبدیل می شود. این واکنش بسته به اندازه ذرات گوگرد و شرایط خاک می تواند کند باشد. گوگرد پس از تبدیل شدن به سولفات (SO4) ، برای گیاه قابل استفاده می گردد. اگر خاک حاوی کلسیم باشد، […]

نقش کودها – بخش دوم

عملکردهای 14 عنصر از خاک و کودهای اضافه شده الف) عناصر غذایی ابتدایی گیاهان نیتروژن گیاهان به مقدار قابل توجهی از این 3 عنصر استفاده می کنند خاکهای غیر بارور معمولاً نمی توانند آنها را در مقادیر مورد نیاز برای رشد بهتر گیاه تأمین کنند. فسفر پتاسیم   نیتروژن باعث رشد سریع رویشی (برگ و […]

نقش کودها – بخش اول

چرا کود : خاک ها به نگهداری نیاز دارند . خاک یک بدنه طبیعی است که از سنگهای خرد شده ، مواد معدنی و مواد آلی تقسیم شده است . شن ، لجن ، خاک رس و مواد آلی ، هوادهی و میزان مطلوب آبگیری برای تامین نیازهای خاک ضروری هستند. اما بندرت نگهداری مداوم […]

محرک زیستی گیاهی

اخیرا بخش کشاورزی با چالشهایی همچون افزایش بهره وری برای تغذیه جمعیت در حال رشد جهان و افزایش استفاده کاربردی برای افزایش منابع روبرو شده و در همان حال باید تاثیرات منفی زیست محیطی بر سلامت انسانها و اکوسیستم ها و را کاهش دهد. در حقیقت کودها و سموم آفت کش نقش حیاتی در کشاورزی […]

با عناصر سازنده پروتین گیاهان قوی تری پرورش دهید

اسیدهای آمینه عناصر سازنده پروتئین هستند و اجزای اولیه در ساختار سلول ها ، چه در انسان و چه در گیاهان هستند. در واقع ، همانطور که گیاهان به اسیدهای آمینه خاصی نیاز دارند ، انسانها نیز به اسیدهای آمینه خاصی احتیاج دارند. بهترین منبع اسیدهای آمینه برای انسان از گیاهان است. به عنوان مثال […]

فسفیت پتاسیم ( قسمت دوم )

فسفیت پتاسیم  ، این ماده شیمیایی را می توان  مستقیما توسط  سرنگ chemjet به داخل درخت تزریق کرد  که این محصول را وارد سیستم آوندی  درخت میکند و قسمت هایی از درخت را که مواد شیمیایی جهت مبارزه با بیماری تولید میکنند را تحریک میکند  .دانشمندان کشف کرده اند که درختانی که مقداری ماده شیمیایی […]

فسفیت پتاسیم

    براساس یک اتم فسفروس که با سه اتم  اکسیژن ترکیب شده است PO3  ، بوجود می آید، این ترکیب فسفیت نامیده می شود 0 ( یا وقتی که در یک گیاه استخراج می شود فسفونات نامیده می شود .) فسفات های مرسوم، اتم فسفروس یکسان و مشابهی دارند که با چهار اتم  اکسیژن […]

عوامل سرمازدگی

سرمازدگی زمین وقتی اتفاق می افتد که دمای زمین به زیر نقطه انجماد (0ºC / 32ºF) برسد و سرمازدگی هوا هنگامی رخ می دهد که دمای هوا به زیر نقطه انجماد می رسد. سلولهای گیاهی در اثر سرمازدگی آسیب دیده و یا از بین می روند. تکرار یخ زدگی و ذوب شدن یا ذوب‌شدن سریع […]

آسیب ناشی از سرما ( قسمت دوم )

علایم: گاهی اوقات آسیب ناشی از سرمازدگی  بلافاصله بعد از یخ زدگی آشکار می گردد. با این حال ، در برخی گیاهان مخصوصا درختان و درختچه ها این آسیب چندین ماه بعد ظاهر می گردد . به علایم  زیر توجه کنید. رشد شاخه های جوان در اثر سرمازدگی بهاره آسیب دیده و باعث ایجاد سوختگی […]

آسیب ناشی از سرما ( قسمت اول )

  یخبندان می تواند بسیاری از گیاهان را تحت تأثیر قرار دهد و به رشد گیاه و شکوفه های آن در بهار آسیب بزند. با انجام برخی اقدامات ساده برای محافظت از گیاهان در باغ خود می توانید خطرات ناشی از سرما را کاهش دهید. چگونه گیاهان ، خود را در برابر آسیب های یخ […]

اسید آلجینیک

تعریف – اسید آلجینیک به چه معناست؟ اسید آلجینیک در جلبک دریایی یافت می شود و کود مهمی برای گیاهان می باشد . این ماده  علاوه بر تأمین مواد مغذی ، به عنوان تقویت کننده خاک نیز عمل می کند. اسید آلجینیک ، آلجینات اسید نیز نامیده می شود ، اسید آلجینیک از جلبک دریایی […]

عناصر میکرو ( قسمت دوم )

  در مقایسه با NPK ، عناصر میکرو  به مقدار کمتری مورد نیاز گیاهان هستند. مهمترین عناصر میکرو عبارتند از روی ، مس ، منگنز و آهن . کلسیم ، منیزیم و گوگرد نیز وجود دارد که به مقدار بیشتری مورد نیاز گیاهان می باشد. همه آنها برای رشد و نمو گیاهان ضروری هستند ، […]

راهنمای پایه برای لیبل محصولات کودی ( قسمت اول )

  برای هر باغبان مبتدی ، قدم زدن در فروشگاه محلی هیدورپونیک برای اولین بار می تواند یک تجربه ترسناک باشد .من به عنوان مدیر سابق فروشگاه هیدروپونیک ، شاهد چهره های بی اعتماد مراجعه کنندگان بار اولی بودم که با انبوهی از محصولات انباشته شده در قفسه های بی پایان که هر کدام دارای […]

خاک سالم برای زندگی

  سلامت خاک  یا همان کیفیت خاک در قالب ظرفیت مستمر خاک برای عملکرد که به عنوان یک اکوسیستم حیاتی که گیاهان ، حیوانات و انسانها را حفظ می کند ، تعریف می شود. این تعریف بیانگر اهمیت مدیریت خاک است ، بنابراین خاک برای نسل های آینده پایدار هستند. برای انجام این کار ، […]

نسبت کربن به نیتروژن در سیستم های زراعی ( قسمت دوم )

اثرات   C: N  بر روی پوشش خاک هرچه بقایای محصول با سرعت بیشتری توسط میکروارگانیسم های خاک مصرف شود ، زمان کمتری آن بقایا سطح خاک را می پوشانند. بقایای  محصول در سطح خاک برای محافظت از مصالح خاک از نیروی تخریبی برخورد قطرات باران به خاک ، حفظ رطوبت خاک و تأمین زیستگاه بندپایان […]

نسبت کربن به نیتروژن در سیستم های زراعی ( قسمت اول )

مقدمه نسبت کربن به نیتروژن (C: N) نسبت جرم ( توده ) کربن به جرم نیتروژن موجود در یک ماده است. به عنوان مثال ، C: N از 10: 1 به معنای وجود ده واحد کربن برای هر واحد ازت در ماده است. از آنجا که نسبت C: N هر چیزی در خاک و روی […]

مروری بر کمبود آب و تغذیه نیتروژن در محصولات کشاورزی

آب و نیتروژن در میان فاکتورهای محیطی اصلی ترین مواردی هستند که می تواند جهت کنترل رشد گیاه توسط کشاورزان اصلاح شود . کشاورزی حدود 85 درصد از کل آب شیرین استفاده شده در دنیا را به خود اختصاص می‌دهد. در حالیکه تنها 18 درصد از زمین‌های کل جهان به کشاورزی آبی اختصاص داده شده […]

نقش اسیدهای آمینه در گیاهان

اسیدهای آمینه زیر واحدهای پروتئین‌ها می‌باشند که دارای یک گروه COOH ، NH2 و یک گروه هیدروژن و گروه R جانبی می‌باشند. گروه R در اسیدهای آمینه متفاوت بوده و بر طبق نوع گروه R، بیست نوع اسید آمینه موجود هستند.  در صورتی که گروه NH2 در سمت راست ساختار اسید آمینه قرار گرفته باشد، […]

کودهای آلی و اثرات آنها بر سیستم تولید کشاورزی

دوران پس از انقلاب سبز شاهد کمبودعناصر غذایی متعدد به دلیل برداشت محصول بیشتر در مناطقی بود که به شدت تحت کشت قرار گرفته لذا در آنجا مواد آلی  خاک کاهش یافت. در حالیکه کودهای شیمیایی مانند اوره ، دی آمونیوم فسفات ، مورات پتاسیم  و سایر عناصر ریز مغذی به منبع اصلی تامین  غذایی […]

تأثیر کودهای کلسیمی بر روی رفع علائم لکه پوست استخوانی و برخی خصوصیات کیفی پسته

همانطور که در مقالات قبلی گفته شده است، کمبود کلسیم باعث ایجاد لکه پوست استخوانی پسته می شود. بدین منظور در این تحقیق تأثیر کودهای کلسیمی (مانند کلات کلسیم، سولفات کلسیم (گچ کشاورزی)، نیترات کلسیم)، بر روی رفع علائم این عارضه و برخی خصوصیات کیفی پسته در رقم اکبری صورت گرفت. این آزمایش در 4 […]

تاثیر محلولپاشی پتاسیم و روی بر روی میوه و غلظت عناصر غذایی برگ پسته

پسته یک گونه نیمه گرمسیری است که به خوبی با مناطق خشک و نیمه خشک ایران سازگار است. سالانه 315151 تن پسته از باغات برداشت می شود و این توانمندی، ایران را به قطب تولید و فرآوری پسته تبدیل کرده، به طوری که مقام دوم را از این نظر در جهان به خود اختصاص داده […]

نقش آهن بر روی جمعیت پسیل پسته در باغات پسته

یکی از آفات کلیدی پسته، پسیل پسته است که سالانه به بیشتر باغات پسته ی ایران آسیب می رساند. در حال حاضر، اطلاعات کمی در مورد عوامل مؤثر بر فراوانی و شیوع این آفت وجود دارد. مطالعات محققان پیشین نشان می دهد که دشمنان طبیعی (مانند کنه های شکارگر، بالتوری ها و …) می توانند […]

تاثیر کلسیم نیترات و نیترات پتاسیم بر روی رشد و مدت انبارداری خیار گلخانه ای

خیار یکی از محصولاتی است که در داخل گلخانه ها کشت شده و به عنوان یک محصول مهم در گلخانه های ایران استفاده می شود. جیبرلین و اکسین ها از مهمترین فاکتورهای سینتیکی رشد می باشند که به منظور افزایش رشد سبزیجات و میوه ها و عملکرد دانه ها مورد استفاده قرار می گیرند.  تحقیقات […]

بررسی تاثیر باکتری Pasteuria penetrans Group در کنترل نماتدهای ریشه گرهی Meloidogyne spp پسته در شرایط گلخانه

با توجه به اهمیت محصول پسته به عنوان یک محصول صادراتی و با عنایت به اینکه نماتدهای ریشه گرهی یکی از مشکلات مهم پسته کاری های کشور می باشد و از طرفی محدودیت استفاده از سموم نماتدکش به دلیل سمیت بالا و میزان بالای مصرف آن ها جهت کنترل نماتدهای مذکور و خطرات ناشی از […]

تاثیر محلول پاشی نیترات کلسیم، کلرید کلسیم و اسید بوریک بر شدت ریزش میوه پسته در رقم کله قوچی

ریزش میوه در پسته یکی دیگر از عوارضی است که میزان عملکرد باغات پسته را تحت تاثیر قرار می دهد. این عارضه از مرحله ارزنی شدن تا سخت شدن اندوکارپ مشاهده می شود. ریزش در پسته با قهوه ای و سیاه شدن پوست میوه از قسمت نوک میوه شروع می شود. این عارضه در بین […]

واکنش های ریشه برای مقابله با کمبود فسفر

قندها محصول فرآیند فتوسنتز گیاهان هستند و زیر ساخت اصلی چرخه متابولیسم انرژی و بیوسنتز کربوهیدرات های پیچیده، می باشند و منابع ضروری برای رشد و نمو بافت گیاهان را فراهم می کنند. به علاوه قندها را می توان پیک ثانویه نامید به طوری که در برابر عوامل استرس زای زیستی و غیرزیستی، کنترل رشد […]

نقش کودهای ازته بر روی درختان پسته

ازت یا نیتروژن یکی از عناصر اصلی می باشد که چگونگی رشد و باردهی درختان پسته به آن بستگی دارد. ازت عنصری غذایی است که کمبود آن رشد، باروری و تولید محصول را محدود می سازد. درختان میوه خزان دار از جمله پسته در زمان خواب زمستانه ازت زیادی جذب نمی نمایند، پس دادن کودهای […]

مدیریت باغات پسته در زمستان

تغذیه تغذيه زمستانه شامل كودهاي فسفره و پتاسه و ريزمغذي ها به صورت سولفات و كود دامي مي باشد. به دليل تحرك كم كودهاي پتاسيمي و فسفره و همچنين سولفات هاي عناصر كم مصرف، دادن اين عناصر در عمقي كه حداكثر فعاليت ريشه را داريم توصيه مي‌شود. درخت پسته بيش از 80 درصد آب و […]