10 تکنولوژی برتر کشاورزی سال 2022 (قسمت دوم)

5- کشاورزی دقیق
تخریب محیط زیست به دست انسان نیازمند ارائه راه حل های پایداری است که باید توسط صنایع مورد اجرا قرار گیرد. پایداری در کشاورزی به استفاده از روش های سازگار با محیط زیست که تاثیر صفر یا حداقل منفی دارند، برمیگردد. مثالی که در این مورد میتوان ذکر کرد SSCM مدیریت محصول سایت-محور یا همان کشاورزی دقیق است. در این روش کشاورز دقیقا مقدار آب، کود، آفت کش، و سایر نهاده ها را تعیین میکند تا کیفیت و بازدهی محصول افزایش یابد. مطمئنا همه بخش های زمین کشاورزی از یک نوع خاک تشکیل نشده است، یا حتی نوری که به بخش های مختلف می تابد یکسان نیست. بنابراین در روش کشاورزی دقیق باید تمامی این فاکتورها مورد بررسی قرارگیرند. نتیجتا، برنامه ها و نرم افزارهایی به وجود می آیند که بتوانند جهت بررسی دقیق به کشاورزان کمک کنند. یکی از این نرم افزارها دیتا فارمینگ نام دارد. این برنامه با استفاده از تصاویر ماهواره ای و نقشه خاک برنامه راهبردی دقیقی در اختیار کشاورزان قرار میدهد.
6- کشاورزی و بیوتکنولوژی
همیشه حجم وسیعی از محصولات کشاورزی به دلیل آفت و بیماری به هدر می روند. اگرچه از محصولات شیمیایی برای مبارزه با آفات و بیماری ها استفاده می شود، ولی این راه حل مناسبی برای کشاورزی پایدار نیست. از سوی دیگر بدون استفاده از متدهای بیوتکنولوژی نمیتوان کیفیت محصولات و دام را بهبود بخشید. تکنیک های علمی نظیر باز تولید گیاهی، هیبریداسیون، مهندسی ژنتیک به سرعت روش های آسان و سهل الوصول تری را در اختیارمان قرار می دهند. از جمله این تکنیک ها می توان به CRISPRCas9 اشاره کرد، یک فناوری ویرایش ژن که با دقت و سرعت بالایی میتواند یک ویژگی را در گیاه بهبود بخشد. به طور مثال تحمل گیاه در برابر بیماری و خشکی یا آفت ها بسیار بالا می رود.
7- تحلیل اطلاعات حجیم
هر روزه حجم زیادی از اطلاعات توسط ماهواره ها جمع آوری می شوند که اگر آنالیز نشوند کاربردی نخواهند داشت. اطلاعات و امار مناطق تحت کشت، تولید محصول، پیش بینی تولید، کاربرد زمین زراعی، آبیاری، قیمت محصولات و حتی بیماری های گیاهان همگی باید مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفته تا در فصل بعدی کشت مورد استفاده قرار گیرند. ابزارهای تحلیل اطلاعاتی را در اختیار کشاورزان قرار میدهند که می توانند پیش بینی وضع هوا، چرخه آب، کیفیت و کمیت محصولات را مورد بررسی قرار دهند، در این اثنا اطلاعات پنهان و دور مانده از دید کشاورز نمایان میگردند. فیلو Fyllo یک برنامه نرم افزاری است که با جمع آوری اطلاعات به دست آمده یک مدل واقعی از مزرعه خلق میکند تا کشاورز بتواند نیاز های محصولات و زمین را به خوبی شناسایی کند.
8- کشاورزی در محیط کنترل شده
در مناطقی که شرایط جوی همیشه در حال تغییر است روش های سنتی کشاورزی چندان جوابگوی نیازهای منطقه نمی باشند. بعلاوه، رشد گیاهان در شهرهای پرجمعیت، مناطق کویری و یا سایر مناطق نامناسب با چالش های بزرگی روبرو است. CEA یا کشاورزی در محیط کنترل شده پاسخگوی این چالش هاست. در این محیط ها، نور، دما، رطوبت و مواد مغذی مورد نیاز گیاه تحت کنترل می باشند. این محیط ها اسامی مختلفی دارند از جمله مزرعه سرپوشیده، باغ عمودی، گلخانه و غیره. روش های دیگری مثل هیدروپونیک و ارو پونیک وجود دارند که در آنها گیاهان را در محیط های بدون خاک پرورش میدهند. در روش دیگری به نام آکواپونیک گیاه و ماهی هر دو به صورت همزمان پرورش داده می شوند. ماهی مواد مغذی برای گیاه را فراهم می آورد و گیاه نیز آب را برای ماهی تصفیه میکند.
9- کشاورزی احیاء کننده
روش های سنتی کشاورزی به مرور زمان باعث فرسایش خاک شده اند. شخم زدن و چرای بی رویه دام به خاک مهلت احیاء شدن نمیدهد تا برای فصل بعدی کشت آماده شود. اما با استفاده از روش های کشاوررزی احیاء کننده تمرکز بر بهبود کیفیت خاک های سطحی و تنوع زیستی آن است تا کمترین آسیب به خاک وارد شود. به عنوان مثال از نوعی گیاه پوشش دهنده استفاده میگردد تا بین فصل های زراعی خاک را بپوشاند و باروری خاک حفظ گردد. این روش باعث تبخیر کمتر کربن و ورود کمتر آن به اتمسفر نیز میگردد.
10- فن آوری ارتباطات
در مناطق روستایی عدم ارتباطات شبکه ای همیشه مشکل زا بوده است. بدون وجود شبکه متصا و منسجم عملا کشاورزی هوشمند بی نتیجه خواهد بود. از این رو تکنولوژی های نظیر 5g،LPWAN اتصال ماهواره ها میسر می سازد. تجهیزات اینترنت اشیاء، روبات ها و سنسور ها عملا از طریق شبکه 5g با هم در ارتباط هستند و می توانند اطلاعات را به سرعت مبادله کنند. در غیر اینصورت کشاورز نمی تواند از مزرعه خود اطلاعات دقیق و واقعی به دست آورد. در واقع این شبکه یک فن آوری مکمل برای کشاورزی هوشمند محسوب میگردد.